Jane's Børnehus

- Privat pasningsordning ved Jane Wenneberg, Gadebakken 29, Virring, 8660 Skanderborg.
Header Image 1

Mine personlige værdier i det pædagogiske arbejde:

  • Tryghed - jeg mener, at tryghed er altafgørende for, at et barn kan trives og udvikle sig.

  • Nærvær - jeg mener, at det er vigtigt, at der er tid til nærvær, tid til den tætte kontakt, tid til at være nærværende i forskellige aktiviteter.

  • Relation - jeg mener, at en tæt relation mellem voksen og barn giver tryghed. Barnet udvikler relationer til de andre børn og dets udvikling styrkes ved at det kopierer og efterligner de andres leg. Børn spejler sig i hinanden og venskaber dannes i en tidlig alder.

  • Motorisk udvikling - jeg mener, at det er vigtig at barnet får mulighed for at få stimuleret sine sanser og styrket sin motoriske udvikling bedst mulig. Det kan ske ved at barnet får lov til at ”eksperimentere” f.eks. spise selv, smage forskelligt mad, lege med forskellige materialer, får lov til at lege (og blive beskidt) i naturen. Barnet skal have lov til at gøre det, det kan selv, f.eks. klatre op på sin stol, op på puslebord osv. Omgivelserne f.eks. legeværelset og haven skal indbyde til leg og indeholde motoriske udfordringer.

  • Naturen - jeg mener, at det er vigtig at børn kommer ud og lege i naturen på alle tider af året. Naturen byder på uendelig mange oplevelser f.eks. trampe i vandpytter, kriblekrable dyr, mudder, ture i skoven, kælketure, snemænd osv. Muligheden for at følge årstidernes skiften.